Persondata- og cookiepolitik

Senest opdateret 28. august 2018.

1. Generelt og dataansvarlig

1.1 Denne politik om behandling af persondata (“Persondatapolitik”) beskriver, hvorledes Crystal Lab (“Crystal Lab”, “os”, “vores”, “vi”) indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2 Persondatapolitikken g√¶lder for persondata, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via www.crystallab.com¬†(“Hjemmesiden”).

1.3 Dataansvarlig for Hjemmesiden er Crystal Lab. Kontaktoplysningerne er anf√łrt under pkt. 6 nedenfor

2. Hvilke persondata indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlaget

2.1 N√•r du bes√łger Hjemmesiden, indsamler vi oplysninger om dig og din brug af Hjemmesiden. Det kan v√¶re, n√•r du f.eks. tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer mv. Vi indsamler ogs√• cookies. Du kan l√¶se mere om cookies nedenfor.

2.2 Brug af webshop

2.3 N√•r du handler i vores webshops registrerer vi dit navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsm√•de, oplysninger om hvilke produkter du k√łber og eventuelt har returneret, leverings√łnsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget. Vi kan foretage kundetilfredshedsunders√łgelser samt og opfordre dig til at vurdere os p√• fx TrustPilot hjemmeside. Har vi dit samtykke, kan vi ogs√• bruge oplysningerne til markedsf√łring, herunder til at minde dig om igangv√¶rende bestillinger, der ikke er f√¶rdiggjorte.

2.3.1 Form√•let, er at levere de produkter, du har bestilt og i √łvrigt opfylde vores aftale med dig, samt administrere dine rettigheder til fx at returnere og reklamere. Oplysninger om dine k√łb behandler vi ogs√• for at overholde lovkrav, herunder til bogf√łring og regnskab. Retsgrundlaget for behandlingerne er s√•ledes aftalen med dig og lovkrav.

2.4 Nyhedsbrev

2.4.1 Tilmelder du dig vores nyhedsbreve, indsamler vi med dit samtykke oplysninger om dit navn, din e-mail adresse og din interesse for fodboldprodukter. Form√•let er at kunne levere tilbud, m√•lrettet markedsf√łring, information og servicemails til dig. Vi kan profilere dig p√• baggrund af dine oplysninger, dine indk√łbshistorik, og evt. cookies for evt. at kunne sende m√•lrettet markedsf√łring p√• produkter mv. der kan v√¶re interessant for dig.

2.5 Kontakt via web eller chat

Hvis du kontakter os fx om en ordre, foresp√łrgsel eller klage, behandler vi dine identifikationsoplysninger som fx navn, e-mail, samt evt. persondata om dig, som du afgiver ved henvendelse. Form√•let er kundeservice, besvare foresp√łrgsler, h√•ndtering af klager mv. Vores grundlag kan v√¶re i aftalen med dig som kunde, vores legitime interesse i at forsvare os mod et retskrav eller g√łre et retskrav g√¶ldende, og/eller pligter efter lovgivningen.

2.6 Denne hjemmeside bruger også cookies. Se venligst vores Cookie politik i pkt. 4.

3. B√łrns persondatabeskyttelse

3.1 Vi er opm√¶rksomme p√• det s√¶rlige behov for persondatabeskyttelse omkring b√łrn.

3.2 Vi indsamler ikke vidende oplysninger om b√łrn under 13 √•r, med mindre v√¶rge eller for√¶ldremyndighedsindehaverens samtykke foreligger. Hvis du mener at vi har indsamlet persondata om b√łrn under 13 √•r, beder vi dig kontakte os med henblik p√• sletning.

4. Cookies

4.1 Hvad er cookies?

4.1.1 Denne hjemmeside fungerer, ligesom de fleste andre hjemmesider, bedst, hvis du tillader brug af cookies. Cookies kan indeholde persondata, men kan ogs√• blot indeholde rent teknisk information. N√•r du bes√łger vores hjemmeside s√¶tter vi med dit samtykke cookies p√• din computer.

4.1.2 En cookie er en lille tekstfil som sendes fra web-serveren til webbrowseren (eksempelvis Chrome eller Internet Explorer). Denne cookie g√łr det muligt for hjemmesiden eller serveren at indsamle specifik, men begr√¶nset information fra webbrowseren om den bes√łgende, dig.

4.2 Hvordan bruger vi cookies?

4.2.1 Vi bruger cookies til at hj√¶lpe os med at huske dig, n√•r du bes√łger hjemmesiden igen og til at huske, hvilke sider, og hvilke s√¶rlige indstillinger, som du m√•ske har valgt undervejs ‚Äď vi kan bruge de oplysninger til at personligg√łre det indhold, der bliver vist dig eller at undg√•, at eksempelvis en pop-up bliver vist to gange.

4.2.2 Vi registrerer fx hvilken type browser du bruger, hvilke s√łgetermer du bruger p√• Hjemmesiden, din IP-adresse, og informationer om din computer. Form√•let er at optimere brugeroplevelsen og Hjemmesidens funktion, udarbejde statistik over den n√¶rmere brug af hjemmesiden, samt foretage m√•lrettet markedsf√łring, herunder retargeting, til dig. Vores retsgrundlag for denne behandling er dit samtykke til cookies og vores legitime interesse i markedsf√łring.

4.2.3 Vi g√łr brug af forskellige typer cookies p√• dette site. Der er f√łrstepart cookies, som vi s√¶tter, og s√• er er der tredjepartscookies, som vi tillader en tredjepart s√¶tter via din brug af vores hjemmeside. De varierer fra langsigtede cookies (for at huske dig og dine pr√¶ferencer) til kortsigtede eller sessionsbaserede cookies, som udl√łber, n√•r du lukker dit vindue i browseren.

4.2.4 Vi kan ogs√• bruge en r√¶kke v√¶rkt√łjer fra sociale medier ‚Äď b√•de tredjeparts og specialbyggede ‚Äď for at √łge brugerinteraktion p√• vores site (eksempelvis ‚ÄúLike‚ÄĚ, ‚ÄúShare‚ÄĚ eller ‚ÄúTweet).

4.2.5 Hvis du allerede benytter disse platforme, vil deres cookies muligvis blive omstillet til vores site og linket til din brugerkonto. I det tilfælde vil data kunne bruges til at tilpasse visse reklamer eller funktioner på det pågældende site baseret på din brug af deres service fra sitet.

4.2.6 Vi kan g√łre brug af andre tredjeparts-cookies (indstillet fra andre websites, som eksempelvis Google) til at indsamle og opbevare anonyme statistikker om browsing-m√łnstre eller hjemmesideadf√¶rd og opbygge en demografisk profil. Den data er indsamlet sammen med andres bes√łgsdata for at danne en kollektiv analyserapport. Det er vigtigt at bem√¶rke, at denne data ikke er personligt identificerbar og udelukkende bruges til rapportering/statistiske form√•l.

4.3 Hvad, hvis jeg ikke √łnsker cookies?

4.3.1 Du er ikke forpligtet til at acceptere cookies fra vores hjemmeside, og de fleste browsere giver dig mulighed for at afvise dem. Hvis du √łnsker at vide, hvordan du g√łr dette, skal du se p√• Hj√¶lp I menuen p√• din browser eller kontakte din systemadministrator. Du skal dog bem√¶rke, at hvis du afviser cookies, vil visse tjenester eller sider p√• denne hjemmeside ikke v√¶re tilg√¶ngelige for dig, eller m√•ske ikke fungere efter hensigten.

5. Hvem deler vi dine persondata med?

5.1 Selvstændigt dataansvarlige

5.1.1 Vi videregiver dine persondata, n√•r det er n√łdvendigt for at levere varer til dig. I s√• fald vil dit navn, (leverings)adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leverings√łnsker kunne videregives til en eller flere transport√łrer, der forest√•r den fysiske levering.

5.1.2 Ved k√łb eller henvendelse til os om ikke-lagerf√łrte varer kan de n√¶vnte oplysninger videregives til producenten eller s√¶lgeren af den p√•g√¶ldende vare, som i s√• fald vil forest√• leverancen.

5.2 Databehandlere

5.2.1 Vi overlader persondata til databehandlere, der udelukkende behandler personoplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, herunder sikret, at de er underlagt fortrolighed.

5.2.2 Databehandlere kan v√¶re placeret i EU/E√ėS eller i lande, hvis vi har tilstr√¶kkelige garantier for, at dine personoplysninger er undergivet forn√łden behandlingssikkerhed. Vi benytter databehandlere til fx teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt m√•lrettet markedsf√łring, herunder retargeting, samt til din bed√łmmelse af vores virksomhed og produkter. Fire af disse databehandlere er beliggende i USA (Google, Facebook, Snap Inc. og Rocket Science Group LLC). De forn√łdne garantier for overf√łrsel af oplysninger til USA er sikret gennem deres certificering under EU-U.S. Privacy Shield.

6. Dine rettigheder som registreret

6.1 Du har ret til at få adgang til dine persondata.

6.1.1 Du har til en enhver tid ret til at f√• oplyst, hvilke persondata vi behandler om dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til mv. Du kan bede om kopi af disse persondata. Adgangen kan v√¶re begr√¶nset af hensyn til andre personers rettigheder, som f√łlge af forretningshemmeligheder og/eller immaterielle rettigheder.

6.1.2 Du kan i visse tilf√¶lde ogs√• have ret til at f√• dine data udleveret i en elektronisk kopi eller overf√łr til en anden dataansvarlig, n√•r behandlingen sker p√• samtykke eller kontrakt (s√•kaldt dataportabilitet).

6.2 Du har ret til at f√• un√łjagtige persondata rettet eller slettet.

6.2.1 Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig, er un√łjagtige, har du ret til at f√• dem rettet.

6.2.2 I nogle tilf√¶lde vil vi have en forpligtelse til at slette dine persondata. Det g√¶lder fx, hvis du tr√¶kker dit samtykke tilbage. Hvis du mener, at dine persondata ikke l√¶ngere er n√łdvendige i forhold til det form√•l, som vi indhentede dem til, kan du bede om at f√• dem slettet. Du kan ogs√• kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen eller andre retlige forpligtelser.

6.2.3 N√•r du henvender dig med en anmodning om at f√• rettet eller slettet dine persondata, unders√łger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemf√łrer i s√• fald √¶ndringer eller sletning s√• hurtigt som muligt.

6.3 Du har ret til at g√łre indsigelse mod vores behandling af dine persondata.

6.3.1 Du har ret til at g√łre indsigelse mod vores behandling af dine persondata. Du kan ogs√• g√łre indsigelse mod vores behandling af dine persondata til markedsf√łringsform√•l. Hvis din indsigelse er berettiget, s√łrger vi for at oph√łre med behandlingen af dine persondata.

6.4 Ret til at tilbagekalde dit samtykke.

6.4.1 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af persondata. Hvis du √łnsker at tilbagekalde dit samtykke, kan du g√łre det direkte via fx den e-mail, vi har sendt dig eller ved at kontakte os.

6.5 Hvordan g√łr du brug af dine rettigheder?

6.5.1 Du kan g√łre brug af dine rettigheder ved at kontakte os.

6.6 Klage

6.6.1 Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du ogs√• mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 K√łbenhavn K over vores behandling af dine persondata. Klage kan blandt andet indgives p√• mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

7. Kontaktoplysninger

7.1 Hvis du har sp√łrgsm√•l eller √łnsker bruge dine rettigheder, kan du kontakte os.

Crystal Lab
Stockholmsgade 57
2100 K√łbenhavn √ė
Danmark

Tlf. nr.: 24 60 64 56
E-mail: info@crystallab.com

8. Sletning af persondata

8.1 Oplysninger indsamlet ved brug af cookies mv. slettes i henhold til oversigten i punkt 4.

8.2 Hvis du tr√¶kker dit samtykke til nyhedsbrev tilbage registrerer vi dette og sender ikke yderligere kommunikation. Vi gemmer oplysninger om din framelding, s√• l√¶nge vi i medf√łr af lovgivningen skal kunne dokumentere dette.

8.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med k√łb du har gennemf√łrt p√• Hjemmesiden vil blive opbevaret i 5 √•r til udgangen af et regnskabs√•r for at opfylde bogf√łringslovens krav.

9. Sikkerhed

9.1 Vi har naturligvis truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at undg√•, at dine personoplysninger h√¶ndeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i √łvrigt behandles i strid med lovgivningen.

9.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at f√• adgang til dine persondata for at udf√łre deres arbejde, har adgang til disse.

10. Ændringer i Persondatapolitikken

10.1 Vi forbeholder os ret til på ethvert tidspunkt at ændre Persondatapolitikken og giver i så fald meddelelse på Hjemmesiden med et passende varsel og/eller på de enkelte tjenester, når dette er relevant.

10.2 Den til enhver tid gældende politik er tilgængelig på Hjemmesiden og de relevante tjenester.