Sådan renser og oplader du dine krystaller, en hurtig guide

Hvorfor skal krystaller renses?
Krystaller har det med at absorbere energi fra deres omgivelser, og når du arbejder med dem. For at få det optimale ud af dine krystaller, anbefaler jeg at rense og lade dem jævnligt. For de fleste krystaller, du arbejder aktivt med, vil det sige ca. en gang om måneden. For enkelte krystaller som Hæmatit og Malakit, der er stærkt energiabsorberende bør man rense dem noget oftere. Arbejder du mindre med dine krystaller, behøver de ikke renses så ofte.

Det er under alle omstændigheder en god ide at rense og lade krystaller, når du lige har købt eller fået dem. Dels for at være sikker på de ikke bærer rundt på gammel negativ energi, men også for at gøre dem til dine energimæssigt.

Rensemetoder

Der er mange måder at rense krystaller på og i praksis er et godt pust og din bevidste vilje om at rense dem ofte nok. Men hvis du, som jeg, gerne vil udføre et lille praktisk renseritual for din krystal, så du er helt sikker på den er energimæssigt ren.

Vand: En nem måde at rense krystaller, der tåler vand er, at skylle dem under rindende vand, i havvand eller i kilder i naturen. Men en skål vandhanevand med en skefuld køkkensalt opløst i fungerer lige så godt. Det er dog meget vigtigt at huske at ikke alle krystaller tåler vand og hvis du er i det mindste tvivl, så vælg en anden rensemetode. Her på Crystal Labs hjemmeside kan du slå rigtig mange krystaller op, og se om de tåler vandrensning eller bør renses efter andre metoder.

Selenit: Alle krystaller kan renses med krystallen Selenit. Det er den energimæssigt reneste krystal af dem alle. Den absorberer ingen energi og skal aldrig selv renses. Du renser krystaller med Selenit, ved at lægge krystallen, så den fysisk berører et stykke Selenit, og lade den ligge nogle timer, og gerne natten over.

Ris: En anden lavpraktisk måde at rense krystaller på er brune ris. Du lægger din krystal i en skål med ris, så den er fuldstændig dækket, og lade den ligge natten over. Så tager du din krystal op og børster den af for risstøv og smider risene væk bagefter. Det er ekstremt vigtig du ikke spiser de ris du har brugt til at rense med, da de har absorberet al negativ energi fra din krystal. Renser du flere krystaller i den samme risskål, så skal du sikre at krystallerne ikke berører hinanden under rensningen.

Lyd: Du kan også rense dine krystaller med lyd. Har du en syngeskål, en klokke, en shaman rasle eller en rituel tromme, kan du rense dine krystaller ved at bade dem i den rituelle lyd. Dette er især en praktisk løsning, hvis du skal rense flere eller større krystaller.

Røg: På samme måde er røgelsesrensning eller smudging med røgelse, brændende urter (f.eks. Salvie) eller helligt træ også en praktisk løsning for rensning af flere eller større krystaller. Du tænder din røgelse, smudge stick, tørrede urter eller dit træstykke og bader dine krystaller med røgen. Vær opmærksom, hvis du har en røgalarm i rummet, ellers kan det blive ret festligt.

Rensespray: Du kan også være at rense dine krystaller med en Crystal Lab energispray, f.eks. Cleansing eller Ritual Space Preparation, eller energirensesprays fra andre velrenommerede udbydere, eller lave din egen.

Naturen: Endelig, så kan naturen også energirense dine krystaller. Du kan enten lægge dine krystaller på nogle sunde grønne planter i nogle timer, eller grave dem ned i jorden og lade dem ligge natten over. En nyslået sund græsplæne er et fantastisk sted at lægge krystaller til rensning. Når du bruger planter til rensningen, har du den fordel, at den sunde plante-energi samtidig vil genoplade dine krystallers egen energi.

Graver du derimod dine krystaller ned, skal du være ekstremt opmærksom på, at få dem grundigt rengjort bagefter. Især hvis du vil bruge krystallen til eliksir eller olie. Der er også en lang række krystaller, som ikke vil have rigtig godt af at blive gravet ned i meget våd jord.

Hvis du brygger eliksir eller krystalvand på dine krystaller efter den direkte metode er det meget vigtigt du også renser dine krystaller fysisk, altså simpelthen vasker dem. Dette er især vigtig, hvis du har renset dem ved at grave dem ned eller skylle dem i havvand.

Opladning af krystaller

For at lade dine krystaller energimæssigt vil intentionen om at give din krystal energien tilbage også ofte være nok, men også her kan et lille ritual være godt.

Sol- og måneskin: Du kan lægge dine krystaller i solskin, f.eks. i en vindueskarm i et par timer eller du kan lægge dem ud under fuldmånens lys. Husk, at nogen krystaller, som f.eks. Ametyst, Brændt Citrin, Celestit og Fluorit kan falme, hvis de ligger for længe i direkte sollys.

Lyd: Et lydbad med shaman rasle, rituel tromme, klokke eller syngeskål vil også kunne energilade dine krystaller. Du skal dog, hvis du har brugt lyd til at rense dem, slutte renseritualet først og så lave et separat lydbad for at genoplade krystallerne.

Grønne planter: Som nævnt ovenfor, så kan fysisk kontakt med sunde grønne planer, som f.eks. en nyslået græsplæne, både rense og oplade dine krystaller på samme tid.

Giv krystallen en opgave

Generelt, når du lader dine krystaller, er det også her, du med fordel kan sætte en intention for den enkelte krystal. Hvad vil du gerne have den skal gøre for dig? Hvilken energi i krystallen vil du gerne arbejde med, og have den til at hjælpe dig med? Bare at bære en energikrystal kan hjælpe dig, men hvis du sætter din egen intention for den bestemte krystal, vil den arbejde desdo hårdere for dig og med dig. Krystaller er aldrig et quick fix, der gør hele arbejdet for dig. De er værktøjer, som hjælper dig til at fokusere og styrke dit eget energiarbejde.

Krystaller fra Crystal Lab er altid rensende inden de bliver sendt videre, men jeg anbefaler stadig at du renser og lader dem, når du modtager dem, for at gøre dem til dine energimæssigt.

Rigtig god fornøjelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu